Sisteme de incalzire si racire blocuri noi

Sisteme de incalzire si racire a blocurilor noi

Centrala individuala de apartament

Este cel mai comun sistem de incalzire. De multe ori poate fi inestetic vizual si, in comparatie cu centralele de imobil, necesita revizie periodica individuala si prezinta risc ridicat prin manipulare deficitara.

Centrala de imobil

Solutia premium, care asigura si contorizare pentru consumul individual. Acestea au risc scazut de explozie fata de centralele de apartament, in cazul manipularii defectuoase. 

Incalizare prin sistem public 

Intalnite in foarte putine cazuri la imobilele noi, acestea necesita racordarea la sistemul public, deservit prin centralele zonale. 

Incalzire in pardosela

A devenit un sistem obisnuit. Solutiile tehnice sunt foarte importante; de multe ori exista branduri care pun la dispozitie produse cu costuri similare fata de cele ale caloriferelor clasice. 

Radiatoare

Este sistemul “vechi”, care are principal dezavantaj faptul ca ocupa mai mult spatiu si poate fi inestetic.

Sistem mixt pentru spatiile vitrate mari

Este indicat sa se utilizeze radiatoare sub pervaz pentru punte tehnica, chiar si atunci cand se foloseste incalzirea prin pardoseala, in lipsa unei solutii premium de incalzire tip ventiloconvectie.

Aer conditionat

Multi dezvoltatori prevad “pregatire pentru aer conditionat”. Acest lucru inseamna ca racordurile necesare montarii aparatului/aparatelor sunt instalate, fara a fi incluse si aparatele de aer conditionat. Este important de vazut pentru cate camere a fost realizata “pregatirea” si daca sunt prevazute mai multe sau un singur aparat multisplit, ceea ce presupune o singura unitate exterioara si doua sau mai multe unitati interioare.

Ventiloconvectoare

Sunt solutii superioare de climatizare, care asigura atat incalzirea, cat si racirea si ventilarea cladirii.

Give a Comment