Sistem de incalzire si racire locuinte

Sistem de incalzire si racire locuinte

Centrale individuale de apartament – cel mai comun sistem de incalzire. De multe ori pot fi insestetice vizual, necesita revizie periodica individuala si risc ridicat prin manipulare deficitara in compatie cu centralele de imobil

Centrale de imobil – solutia premium, care asigura si contorizare pentru consumul individual. Acestea au risc scazut de explozie vs centralele de apartament in cazul manipularii defectuoase. 

Incalizare  prin sistemul public  – intalnite in foarte putine cazuri pentru imobilele noi, acestea necesita racordarea la sistemul public, deservit prin centralele zonale. 

Incalzire in pardosela – a devenit un sistem obisnuit. Solutiile tehnice sunt foarte importante, de multe ori exista branduri cu produse cu costuri similare cu cele ale caloriferelor clasice. 

Radiatoare – sistemul “vechi” care are principal dezavantaj faptul ca ocupa mai mult spatiu si poate fi inestetic.

Sistem mixt pentru spatiile vitrate mari – este indicat sa se utilizeze radiatoare sub pervaz pentru punte tehnica, chiar si atunci cand se foloseste incalzirea prin pardoseala, in lipsa unei solutii premium de incalzire tip “ventilo-convectie”.

Aer conditionat – multi dezvoltatori prevad “pregatire pentru aer conditionat”. Acest lucru inseamna ca racordurile necesare montarii aparatului/aparatelor sunt instalate, fara a fi incluse si aparatele de aer conditionat. Este important de vazut pentru cate camere a fost realizata “pregatirea” si daca sunt prevazute mai multe aparate sau un singur aparat multisplit, care presupune o singura unitate exterioara si doua sau mai mute unitati interioare.

Ventiloconvectoarele sunt solutii superioare de climatizare care asigura atat incalzirea, cat si racirea si ventilatia cladirii.

Give a Comment