Sistem de incalzire si racire locuinte

Sistem de incalzire si racire locuinte

Centrale individuale de apartament – cel mai comun sistem de incalzire. De multe ori pot fi insestetice vizual, necesita revizie periodica individuala si risc ridicat prin manipulare deficitara in compatie cu centralele de imobil

Centrale de imobil – solutia premium, care asigura si contorizare pentru consumul individual. Acestea au risc scazut de explozie vs centralele de apartament in cazul manipularii defectuoase. 

Incalizare  prin sistemul public  – intalnite in foarte putine cazuri pentru imobilele noi, acestea necesita racordarea la sistemul public, deservit prin centralele zonale. 

Incalzire in pardosela – a devenit un sistem obisnuit. Solutiile tehnice sunt foarte importante, de multe ori exista branduri cu produse cu costuri similare cu cele ale caloriferelor clasice. 

Radiatoare – sistemul “vechi” care are principal dezavantaj faptul ca ocupa mai mult spatiu si poate fi inestetic.

Sistem mixt pentru spatiile vitrate mari – este indicat sa se utilizeze radiatoare sub pervaz pentru punte tehnica, chiar si atunci cand se foloseste incalzirea prin pardoseala, in lipsa unei solutii premium de incalzire tip “ventilo-convectie”.

Aer conditionat – multi dezvoltatori prevad “pregatire pentru aer conditionat”. Acest lucru inseamna ca racordurile necesare montarii aparatului/aparatelor sunt instalate, fara a fi incluse si aparatele de aer conditionat. Este important de vazut pentru cate camere a fost realizata “pregatirea” si daca sunt prevazute mai multe aparate sau un singur aparat multisplit, care presupune o singura unitate exterioara si doua sau mai mute unitati interioare.

Ventiloconvectoarele sunt solutii superioare de climatizare care asigura atat incalzirea, cat si racirea si ventilatia cladirii.


Cere Consultanta pentru cumparatori – Directimo Buyer Advisory

  • Analiza cerintelor si propuneri optimizare – poate fi reluat pe parcursul cautarilor, daca este cazul.
  • Recomandari pentru cele mai bune oferte – acestea contin avantaje, aspecte de luat in calcul si verificare istoric proiecte anterioare, dezvoltator, constructor.
  • Acces la toate ofertele publice – prospectate online si pe teren de consultanti imobiliari specializati zonal, cu echipa dedicata de suport
  • Acces prioritar la oferte speciale – presale, off-market si negocieri de volum/tip group buying.
  • Ghid cu checklist pentru vizionari
  • Opinie de specialitate pentru proiectele de interes
  • Consultanta imobiliara completa  pentru alegerea proprietatii
  • Consultanta comerciala pentru negocierea contractului de achizitie
  • Suport pentru incheierea tranzactiei.
  • Servicii aditionale pentru consultanta financiara, juridica, arhitectura, tehnica constructie.

Give a Comment