Diferente Suprafata utila, construita, totala

Diferentele dintre suprafata utila, construita si totala

Marketingul dezvoltatorilor prezinta suprafetele in diverse metode si, de multe ori, se pot crea confuzii atunci cand se doreste calcularea pretului pe metru patrat.

Suprafata utila

Reprezinta suprafata utila interioara, fara balcoane/terase, mai putin peretii. Conform masurarii cadastrale, logiile fiind balcoane interioare, care intra in suprafata utila. 

Suprafata construita

Reprezinta suprafata utila interioara, fara balcoane/terase, la care se adauga suprafata ocupata de peretii interiori si ½ din suprafata peretilor exteriori atunci cand exista un apartament vecin sau 100% din peretele exterior atunci cand este un apartament de colt. 

In functie de eficienta proiectului arhitectural, suprafata utila poate ajunge pana la un maxim de aproximativ 85% din suprafata construita pentru un apartament “de mijloc” si pana la 82-83% din suprafata construita pentru un apartament de colt. 

Practica comerciala din piata este ca dezvoltatorii, antreprenorii generali si constructorii sa calculeaze preturile de constructie la metru patrat construit.

Suprafata utila totala reprezintă suprafata utila, la care se adauga suprafata teraselor/balcoanelor.

Suprafata construita totala reprezinta suprafata construita si suprafața teraselor/balcoanelor.

Give a Comment